Om os

Om os

Hos Scotch™ Brand tror vi på snarrådighed og opfindsomhed. Vi er her for at hjælpe folk med at opdage magien ved at være praktisk. Men et veludført job kræver de rigtige værktøjer. Siden opfindelsen af den første transparente tape i 1930 har Scotch™ Brand og 3M tilbudt mere end 400 varianter af selvklæbende tape og utallige andre produkter fra spraylim til limstifter og tapedispensere. Der findes et ideelt værktøj til ethvert projekt. Vi hjælper dig gerne med at finde det.

Brand-formål

Vi tror på snarrådighed

 • Snarrådighed handler om tilpasning, at gøre godt med og gøre mere med det, du har. Det handler ikke om at bruge mindre, men om at bruge det smartere. Og betyder at finde de rigtige værktøjer og give det et skud at bruge dem.

 • Snarrådighed er en kerneværdi hos Scotch® Brand. Vi forstår, at problemløsning er den ultimative kreative handling. Det er det princip, der har styret vores lange historie af opfindelser, og som ansporer os til fremtidige nyskabelser.


Historiske milepæle

 • Scotch® Expressions tape

  I dag: Scotch® Brand Expressions tape findes i mere end 100 faver og mønstre. Inkluderer tavletape og , dry erase tape som gør det muligt for dig at skrive, slette og skrive igen med kridt og whiteboard-pen på en hvilken som helst overflade uden brug af spray og specielle primere.

  2013: Scotch® Brand designere lancerede en nytænkning af den ikoniske “snegleformede” dispenser for første gang i 60 år. Den nye dispenser omfatter en moderniseret, sofistikeret form, der tilpasses hånden, hvilket forbedrer komforten og gør den nemmere at bruge.

  1997: Scotch® pop op-tapedispenseren blev introduceret. Stykker af tape på 2 tommer, udskåret på forhånd, "popper op" fra dispenseren, der kan bæres om håndleddet eller i hånden. Denne opfindelse gør gaveindpakning, udførelse af kunsthåndværker og skoleprojekter hurtige og bekvemme.

 • Scotch® Magic™ Tape

  1961: 3M opfinder Scotch® Magic™ tape. Denne innovative tape med mat finish er stort set usynlig på papir og kuverter i lyse farver. I modsætning til blanke tapes kan der skrives på denne tape med kuglepen, blyant eller tusch. Omkring på samme tid omdøbes Scotch® Cellophane-tape til transparent tape.

  1941 - 1945: Under Anden Verdenskrig var stort set al produktion af tape omlagt til krigsarbejde. 3M udvikler og fremstiller mere end 100 forskellige typer af tape for at hjælpe med at løse produktionsproblemer under krigen, f.eks. forsegling, dele til identificering, fastholdelse af materialer, beskyttelse og isolering. På dette tidspunkt bliver Scotch® dobbeltklæbende tape, med klæbemiddel på begge sider, en del af familien af transparente tape.

 • Scotch® Cellophane Tape

  1939: Scotch® Brand byder velkommen til "sneglen"—den ikoniske, håndholdte tapedispenser. Den første version er fremstillet af udstanset plademetal, og året efter kommer en model i støbt plastic til.

  1932: Scotch® Brand introducerer den første heavy-duty tapedispenser til borde. Den er fremstillet af støbejern og vejer næsten 7 pund.

  1930: Richard Drew, en ung 3M-designer, opfinder Scotch® Cellulose-tape. Den omdøbes senere til Cellophane tape, og er en attraktiv, fugtbestandig måde, hvorpå købmænd og bagere kan forsegle pakker. Denne tape hjælp folk med at “klare sig” under den store økonomiske krise—de udførte simple reparationer på husholdningselementer.


Vidste du?
I 1930 opfandt en ung banjospiller, der senere blev 3M-tekniker, ved navn Richard Drew den første transparente tape. Dens formål var at fungere som fugtbestandig forsegling for madvarer indpakket i cellofan, men herefter blev den mode.

Unikke måder Scotch® tape har været anvendt på

Unikke måder Scotch® Brand tape har været anvendt på

 • I 1925 opfandt Richard Drew afdækningstapen for at hjælpe autolakerer med at fokusere på detaljer af bilen uden at beskadige bilens øvrige lak. Og det varede ikke længe, før folk var opfindsomme og brugte tapen til andre ting. Denne opfindsomhed har ikke vaklet et øjeblik siden, og det ser ud til, at mulighederne med Scotch® Brand tape stort set er uendelige. Her er blot nogle få af vores kreative yndlingsanvendelser.

 • Scotch® transparent tape har: fungeret som antikorroderende beskyttelse på Goodyear-luftskibet, dækket revner i den bløde skal på befrugtede due- og kalkunæg – der herefter udklækkede og repareret haleror på fly. Et Taylorcraft-fly fra 1946 var uarbejdsdygtigt efter køer havde ædt den harpiks-belagte struktur på flyets haleror. Flyets ejer tapede den resterende struktur sammen over den fuldstændigt hærgede sektion, og fløj væk.